Αρχή>ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Τα νέα της Αιώρας
Newsletter Δεκεμβρίου 2020

Γεια σας φίλες και φίλοι!

Διανύουμε το δεύτερο λοκντάουν, απαγορεύονται οι μετακινήσεις και οι συναντήσεις, περιοριζόμαστε στο σπίτι. Η πίεση που δεχόμαστε, οι περιορισμοί, η θλίψη των ειδήσεων, η αναζήτηση χαράς, όλα είναι ένα μάθημα, μια πρόκληση στις αντοχές μας, μια δοκιμασία για την υπομονή, ακόμη και για τις αξίες μας.

Το newsletter της Αιώρας

 

Διαβάστε περισσότερα
Δωρεάν μεταφορικά
Για αποστολές εντός Ελλάδας

Για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα βιβλία της Αιώρας είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά www.aiora.gr χωρίς χρέωση μεταφορικών.

.
Δωρεάν μεταφορικά
Μετά το κύμα
Διαβάστε μια ιστορία ελπίδας

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας μάς θύμισε ένα άλλο κύμα πριν από 16 χρόνια, το τσουνάμι στη ΝΑ Ασία, στις 26 Δεκεμβρίου 2004, που αφάνισε ζωές, κατέστρεψε οικονομικά, άλλαξε ριζικά τη ζωή του κάθε ανθρώπου της περιοχής. Ο Ταϊλανδός Τιου Μπούναγκ διηγείται ιστορίες από εκείνο το κύμα για να τιμήσει αυτούς που χάθηκαν, αυτούς που συνεχίζουν να θρηνούν και που πάσχισαν και πασχίζουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε την ιστορία του Λεκ και της κυρίας Μίλερ σε pdf, γιατί οι συμφορές μπορεί να έρχονται κατά κύματα, αλλά και η ελπίδα βρίσκει έναν τρόπο να κυματίσει στη ζωή μας.
Δείτε το βιβλίο εδώ >>

Μετά το κύμα

Διαβάστε περισσότερα
Έκτακτη ενημέρωση
Μέτρα covid-19

Το βιβλιοπωλείο μας θα είναι κλειστό για όσο χρονικό διάστημα απαιτούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα από όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία καθώς και από το aiora.gr

Διαβάστε περισσότερα
Τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα
Η σιωπή των κοριτσιών

Με χαρά διαβάσαμε ότι στην επιλογή των 100 καλύτερων βιβλίων του 21ου αιώνα από την εφημερίδα The Guardian συμπεριλαμβάνεται το βιβλίο The Silence of the Girls της Pat Barker (εκδ. Penguin Random House), το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Αιώρα με τίτλο Η σιωπή των κοριτσιών, σε μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου.

Τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώναΤο βιβλίο βρίσκεται στην 67η θέση και σύμφωνα με την εφημερίδα:
«Αν ο κανόνας της δυτικής λογοτεχνίας έχει τα θεμέλιά του στον Όμηρο αυτό σημαίνει ότι επίσης έχει τα θεμέλιά του στη σιωπή των γυναικών. Η εξαιρετική παρέμβαση της Μπάρκερ, η οποία ξαναφηγείται τα γεγονότα της Ιλιάδας από την οπτική γωνία των υποδουλωμένων γυναικών της Τροίας, συντονίστηκε άριστα τόσο με το κίνημα MeToo όσο και με την πιο οικουμενική πλέον εκστρατεία που έχει στόχο να δώσει βήμα και σε άλλες καταπιεσμένες φωνές. Σε έναν κόσμο που ακόμα βρίσκεται σε πόλεμο, αυτό το βιβλίο έχει μια ανατριχιαστικά σύγχρονη απήχηση».

Διαβάστε περισσότερα
Modern Greek Classics
Παρουσίαση της σειράς

Παρουσιάζουμε την σειρά μας Modern Greek Classics με κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε ξένες γλώσσες.

Modern Greek Classics

Discover another side of Greece

Découvrez un autre aspect de la Grèce

Scopri il lato nascosto della Grecia

Διαβάστε περισσότερα
Απόσπασμα από το βιβλίο
Ο κόσμος των ονείρων

«Τα όνειρα παίζουν νευραλγικό ρόλο σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά συναισθηματικά και γνωσιακά μας συστήματα· συμβάλλουν στον σχηματισμό αναμνήσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας».

Vassily Kandinsky, 1913, Color Study, Squares with Concentric Circles

Vassily Kandinsky, 1913, Color Study, Squares with Concentric Circles

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Alice Robb O κόσμος των ονείρων, σε μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου. Το βιβλίο ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει στα τέλη του Νοέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα
Το παιδί και το βιβλίο
Γυρίζουμε σελίδες με τα παιδιά μας

H ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, βοηθάει στην ικανότητα σκέψης και κατανόησης, στη μνήμη, στην επίλυση προβλημάτων, στη λήψη αποφάσεων. Αρκετές έγκυρες έρευνες είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλά άρθρα και οδηγίες, ακόμα και από φορείς όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Τι μπορούμε να κάνουμε: ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι και προτάσεις και είναι εύκολο με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο να γεμίσετε ιδέες. Εδώ παραθέτουμε λίγες μόνο ως έναυσμα. Μαζί και τις δικές μας βιβλιοπροτάσεις για γιορτινά διαβαστερά δώρα!

παιδικά βιβλία για τα χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ - Ένας συγγραφέας, ένα βιβλίο
Ο Diego Marani στην ΕΡΤ
«Τα θέματα που αναπτύσσω αφορούν το μέλλον των κοινωνιών μας και ολόκληρης της Ευρώπης. Ταυτότητα, σύνορα, η περί του εαυτού μας αντίληψη, εθνική οικοδόμηση είναι ζητήματα στα οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν γερασμένες απαντήσεις. Θα πρέπει όμως να βρεθούν καινούριοι δρόμοι».

Από τη στήλη «Ένας συγγραφέας Ένα βιβλίο» που επιμελείται η Μαρία Σφυρόερα.
Διαβάστε περισσότερα
Η σιωπή των κοριτσιών
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο

Ένα σπουδαίο, δυνατό, αξέχαστο βιβλίο, που μας καλεί να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά όχι μόνο στην Ιλιάδα αλλά και στον τρόπο που αφηγούμαστε ιστορίες για το παρελθόν και το παρόν μας, καθώς και στον ρόλο που παίζουν η οργή και το μίσος στην κοινωνία μας.
The Guardian

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο της βραβευμένης με Booker Πατ Μπάρκερ Η σιωπή των κοριτσιών, μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα