Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΠΑΙΔΙΚΑ
ISBN: 978-618-5048-03-7
σελίδες: 42
διαστάσεις: 22 x 23 εκ.
τιμή: €9,80   € 8,82 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί
Εικονογράφηση: Ζωή Σεϊτάνη

Μια ιστορία για τους φόβους, τη φιλία και τη δύναμη των μικρών πλασμάτων.

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Τι είναι αυτό που κάνει τον μικρό Οδυσσέα να φοβάται; Και τι του αποκαλύπτει η Μυρτώ για να τολμήσει τελικά το μεγάλο ταξίδι;

Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί είναι μια ιστορία για το πώς γεννιούνται οι φόβοι μας, πώς μας κυριεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους ξεπεράσουμε. Ο Οδυσσέας ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά ο φόβος του τον εμποδίζει. Κι όσο περισσότερο φοβάται τόσο πιο τρομερός δείχνει στην όψη! Μέχρι που γνωρίζει τη Μυρτώ, μια όμορφη πεταλούδα που θα γίνει φίλη του και θα του μιλήσει για τη δύναμη των μικρών πλασμάτων.

Έγραψαν

Είναι φορές που πιστεύω, ότι ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία σε όσο μικρές ηλικίες κι αν απευθύνονται, μπορούμε να βρούμε έννοιες που αγγίζουν και τις ψυχές των ενηλίκων. Των μεγάλων.

Των μεγάλων που είναι πάντα παιδιά. :)

www.kidscloud.gr

 

«Απάντηση στο φόβο είναι η αλληλεγγύη»

Συνέντευξη: Ιωάννα Γιαννακοπούλου, φιλόλογος & Ζωή Σεϊτάνη, εικαστικός
Ένα παραμύθι για το φόβο, κάθε φόβο που μπορεί να κάνει την καρδιά να χτυπήσει πιο γρήγορα, τα πόδια να θέλουν να τρέξουν, το πρόσωπο να κρυφτεί. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση στο φόβο; Θα τον αφήσουμε να μας κατατρώει; Να μας εξαφανίζει; Η απάντηση είναι η αγάπη και η φιλία και η αλληλεγγύη. 
Ένα μικρό διαμαντάκι για μικρούς και μεγάλους που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΙΩΡΑ.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη με τις δύο δημιουργούς στο Larissanet.

 

Το διάβασα. Το ξαναδιάβασα. Το διάβασα και πάλι. Για την τέρψη μου και για την καθαρότητα των αισθημάτων μου. Για το φρεσκάρισμά τους μάλλον που σε όλους είναι αναγκαίο κάπου κάπου, για να μην πω συχνά-πυκνά. Οι δυο νέες γυναίκες, δημιουργοί του βιβλίου Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί, θα γνωρίζουν ίσως ότι με το έργο τους αυτό πρόσθεσαν στα ξεχωριστά, στα λαμπρά βιβλία για μικρά παιδιά, ένα ακόμη. Ένα βιβλίο ζωογόνο, σοφό και αγλαό.

Ελένη Σαραντίτη, diastixo.gr

 

Μια συναρπαστική ιστορία για τον φόβο, που η μοίρα του είναι να νικηθεί από τη φιλία και την αγάπη.
Κατερίνα Γιακαλή, TV ΖΑΠΙΝΓΚ

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.