Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΠΑΙΔΙΚΑ
ISBN: 978-618-5048-37-2
σελίδες: 32
διαστάσεις: 17 x 22 εκ.
τιμή: €9,80   € 8,82 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ο Καρομυτόγκας
και ο κύκλος του νερού

Εικονογράφηση Σοφία Ζαραμπούκα

Μια επιστροφή, μια επιθυμία και μία αναπάντεχη συνεργασία γέννησε τον Καρομυτόγκα: Η Μαριανίνα Κριεζή επέστρεψε στο παιδικό βιβλίο και με τους ευφάνταστους και πρωτότυπους στίχους της αφηγείται τον κύκλο του νερού.

Επιθυμία της ήταν να αναλάβει την εικονογράφηση η Σοφία Ζαραμπούκα, η οποία, μόλις διάβασε την ιστορία, δέχτηκε με χαρά και πειραματίστηκε με νέα εικαστικά εργαλεία.

Οι δύο κορυφαίες δημιουργοί καταπιάνονται με τον αέναο κύκλο του νερού, που ξεκινάει από τα σπλάχνα της γης, ανεβαίνει στην επιφάνεια, αναβλύζει από τις πηγές, γίνεται ποτάμι, φτάνει στη θάλασσα, γίνεται σύννεφο, μετατρέπεται σε βροχή και επιστρέφει στη γη. Στο διάβα του συναντά θαυμαστά πλάσματα της φύσης και φυσικά τον άνθρωπο. Τι παρεμβαίνει σ' αυτή τη διαδρομή και ο κόσμος αρχίζει να γίνεται καρό;

Ο Καρομυτόγκας και ο κύκλος του νερού
Του καθαρού; Όοοοχι!
Δεν είναι το νερό
παντού και πάντα καθαρό.
Και το βιβλίο αυτό λέει
πως ο Καρομυτόγκας φταίει.

 

Σχόλια
 
1. Άντα Κατσίκη- Γκίβαλου είπε ... ανέβηκε: 2015-12-17

Είναι ένα ευφάνταστο και πρωτότυπο βιβλίο  με τους απίθανους στίχους της καταξιωμένης Μαριανίνας Κριεζή και την εικονογράφηση της  καταπληκτικής Σοφίας Ζαραμπούκα που επικοινωνεί δημιουργικά με το κείμενο. Η πρόταξη στροφών παραδοσιακής στιχουργικής που αναφέρονται αποκλειστικά στο φυσικό χώρο δίνει τη δυνατότητα στο παιδί αναγνώστη να  τις συγκρίνει με το νεωτερικό, γεμάτο χιούμορ και ανοίκειες εικόνες ποίημα που ακολουθεί και που αφηγείται την πορεία του νερού στην εξοχή και στην πόλη,  στην καθημερινότητά μας. Τα μπλε και κόκκινα καρό που χρωματίζουν το νερό αποτελούν το συνεκτικό στοιχείο που συνδέει με τρόπο χιουμοριστικό και απρόσμενο την πορεία του νερού ως …τη μύτη μας. Η εικονογράφηση ανταποκρίνεται στην κινητικότητά του ποιήματος και στις υπερρεαλιστικές του προκλήσεις. Κάθε σελίδα αποτελεί μια εικονιστική αφήγηση του αντίστοιχου ποιητικού κειμένου με ζωντανά χρώματα και εκφραστικότητα τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.