Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ
ISBN: 978-618-5048-82-2
σελίδες: 360
διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Ιστορία των Λαών της Νεότερης Ευρώπης

Μετάφραση Άγγελος Φιλιππάτος

«Η Ιστορία των λαών της Νεότερης Ευρώπης παρουσιάζει μια εναλλακτική ανάγνωση της Ευρωπαϊκής Ιστορίας με αφετηρία τον Μεσαίωνα. Αντί να εστιάζει μόνο στα παραδοσιακά ιστοριογραφικά θέματα και ενδιαφέροντα, τα οποία δίνουν έμφαση στους κυβερνώντες, αναδεικνύει τον ρόλο των διαφωνούντων, των επαναστατών και των ριζοσπαστών που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της σημερινής Ευρώπης». Ο ιστορικός Γουίλιαμ Πελζ μετατοπίζει το κέντρο βάρους από τη δράση των μεγάλων ανδρών που δεσπόζουν στο προσκήνιο της Ιστορίας και δείχνει πώς οι κοινοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, υπήρξαν κινητήρια δύναμη της κοινωνικής αλλαγής. Έτσι, η Ιστορία των λαών της Νεότερης Ευρώπης, ιχνηλατώντας τα γεγονότα μέσα από τις πράξεις εκείνων που η επίσημη Ιστορία προσπαθεί να ξεχάσει, ανατρέπει τα στερεότυπα, ανασκευάζει κοινότοπους μύθους και μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε το παρελθόν μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ένα βιβλίο διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ, σήμερα που η Ευρώπη προσπαθεί να επανεφεύρει τον εαυτό της και μοιάζει απαραίτητο οι ευρωπαϊκοί λαοί να βρουν κοινά σημεία αναφοράς στην ιστορία τους.

Έγραψαν

«Ο συγγραφέας εστιάζει το ενδιαφέρον του στις ζωές και τον ιστορικό αντίκτυπο των αποκλεισμένων από την εξουσία και τον πλούτο: στους χωρικούς και τους δουλοπάροικους του Μεσαίωνα, στους εργάτες κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, στις γυναίκες που ζούσαν κάτω από μια διαχρονική πατριαρχική τάξη πραγμάτων. Η ιστορική ανάλυσή του δεν είναι μόνο ιδιαίτερα επίκαιρη στο πλαίσιο του σημερινού δημόσιου διαλόγου για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και παροτρύνει τον αναγνώστη να αναπτύξει μια κριτική προσέγγιση».
― Ralf Hoffrogge
Ruhr-Universität Bochum

Μια συναρπαστική εξιστόρηση που παρουσιάζει τους αγώνες πολλών γενιών για καλύτερες συνθήκες ζωής και για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτή η Ιστορία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα που οι έννοιες του Διαφωτισμού, της προόδου και της κοινωνικής αλλαγής αμφισβητούνται αυτές καθαυτές.
― Boris Kagarlitsky
Διευθυντής του  Institute for Globalization Studies
and Social Movements

Μια ιστορία της Ευρώπης από την οποία δεν απουσιάζουν οι Ευρωπαίοι. Δεν υπάρχουν μόνο βασιλιάδες, πρόεδροι και θεσμοί, αλλά και η ορμή των ανθρώπων και των κοινω­νικών οργανώσεων που διαμόρφωσαν την Ευρώπη. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί.
― Raquel Varela
Universidade Nova de Lisboa


Παραστατικό και καθηλωτικό. Ένα εξαιρετικό εισαγωγικό έργο.
― Francis King
Εκδότης του Socialist History


Ένα καλογραμμένο ανάγνωσμα που μαγνητίζει.
― Morning Star