Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-52-4
σελίδες: 184
τιμή: €12,50   € 11,25 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Η επιπεδοχώρα
Μία μυθιστορία πολλών διαστάσεων

Μετάφραση: Φωτεινή Μοράκη - Επίμετρο: Τεύκρος Μιχαηλίδης

Η Επιπεδοχώρα είναι μια επίπεδη χώρα, η οποία κατοικείται από νοήμονα γεωμετρικά σχήματα που κινούνται, μιλούν και έχουν ανθρώπινα αισθήματα. Οι κάτοικοι της Επιπεδοχώρας ζουν αμέριμνοι στον... δισδιάστατο κόσμο τους, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο οποίος κηρύττει το αδιανόητο: την ύπαρξη μίας τρίτης διάστασης!

Έγραψαν

«Ευφυέστατη περιγραφή ενός παράξενου κόσμου, ισάξια με τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ... αλλά και μια σημαντική μελέτη του ανθρώπινου νου και των περιορισμών του».

Isaak Asimov

«Η γραφή του Άμποτ καταφέρνει να μας παρασύρει όπως το λευκό κουνέλι την Αλίκη [στη χώρα των θαυμάτων] σε μια ζόρικη αλλά μαγική πραγματικότητα».

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Διαβάστε

Για μας όμως σήμερα, πέρα από μια ευχάριστη και δημιουργική σπαζοκεφαλιά, τι νέο έχει να προσφέρει η «Επιπεδοχώρα»; Την ξεχασμένη αλήθεια ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας και πως η κοινή λογική είναι συνήθως συντηρητική και στενόμυαλη. Το έργο αποτελεί την κρυφή έξοδο κινδύνου από τον δεδομένο, αυτάρεσκο κόσμο μας. Διαβάστε την κριτική του Ηρακλή Μπογδάνου από Το Βήμα.

Ο Άμποτ κατόρθωσε να μας δώσει τον πρόγονο κάθε κειμένου εκλαΐκευσης της επιστήμης, επιστημονικής φαντασίας, αλλά και παραβολικής κοινωνιολογίας.
Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση στο Βήμα
.

 

Σχόλια
 
1. Ρ. Κάτια είπε ... ανέβηκε: 2010-10-26

Καταπληκτικό βιβλίο! Ιδιοφυές!

Ο περίπλοκος για πολλούς κόσμος των μαθηματικών, λύνετε σε μια απλή εξίσωση.

 

 


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.