Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 978-960-7872-70-8
σελίδες: 512
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €29,00   € 26,10 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Κίνητρα και προσωπικότητα

μετάφραση: Ρένα Καρακατσάνη

Τι είναι αυτό που κινητοποιεί τους ανθρώπους να κυνηγήσουν τους στόχους τους;

Πώς ιεραρχούνται οι ανάγκες μας και τι ρόλο παίζει αυτή η ιεράρχηση στην ευτυχία που επιδιώκουμε;

Πώς εξηγείται το ανικανοποίητο της ανθρώπινης φύσης;

Εξετάζοντας ολιστικά τη δομή της προσωπικότητας ο Abraham Maslow έδωσε απαντήσεις σε πολλά από τα θεμελιώδη ερωτήματα της Ψυχολογίας. Ανατρεπτικός στην προσέγγισή του, αντί της καθιερωμένης έρευνας παθολογικών περιπτώσεων επέλεξε να μελετήσει ανθρώπους υγιείς, δημιουργικούς, που είχαν εκπληρώσει σημαντικούς στόχους στη ζωή τους. Οι ιδέες του, με κυρίαρχη τη θεωρία για την πυραμίδα των βασικών αναγκών των οποίων η εκπλήρωση οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση, έχουν βρει αναρίθμητες εφαρμογές σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, το Μάνατζμεντ, η Κοινωνιολογία, η Νοσηλευτική κ.ά.
Το βιβλίο Κίνητρα και προσωπικότητα, στο οποίο ο Maslow αναπτύσσει τις αρχές και τους στόχους της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, παραμένει ένα αξεπέραστο έργο αναφοράς για πολλούς επιστημονικούς κλάδους.

Κατεβάστε το pdf αρχείο και διαβάστε το προοίμιο του Robert Frager με τίτλο Η επίδραση του Abraham Maslow.

Έγραψαν

Η αποκωδικοποίηση των ανθρώπινων κινήτρων είναι ένας παμπάλαιος γρίφος. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μεταξύ των οποίων ο Aριστοτέλης, ο Adam Smith, ο Sigmund Freud και ο Abraham Maslow, αγωνίστηκαν να κατανοήσουν τις λεπτές αποχρώσεις της και μας δίδαξαν πάρα πολλά σχετικά με το ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ενεργούν όπως ενεργούν
Ηarvard Business Review

Μερικές θεωρίες, όπως αυτή της ιεράρχησης των αναγκών του Abraham Maslow, έχουν αποδειχτεί διαχρονικές.
The Times

Ένα απ' αυτά που ξεχωρίζω από τη θεωρία του Maslow είναι το συμπέρασμα ότι τους ανθρώπους καθορίζουν περισσότερο αυτά που θέλουν να πετύχουν, παρά αυτά που τους περιορίζουν.
Financial Times

 

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.