Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 978-960-7872-76-0
σελίδες: 136
διαστάσεις: 14 x 20.5 εκ.
τιμή: €11,00   € 9,90 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Εκδόσεις χωρίς εκδότες

Μετάφραση: Κίττυ Ξενάκη

ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η συναρπαστική διαδρομή ενός ασυμβίβαστου εκδότη.
Μια γλαφυρή περιγραφή του μεταπολεμικού εκδοτικού τοπίου.
Ένας ύμνος στην αγάπη για το βιβλίο.
Ένας δρόμος αντίστασης και ελπίδας.

«Λένε ότι πολλοί Ελληνες δεν πληρώνουν φόρους. Πάντως και εταιρείες όπως η Google και η Amazon επίσης δεν πληρώνουν», λέει στα «ΝΕΑ» ο Αντρέ Σιφρίν. Και διευκρινίζει: «Και οι δύο εταιρείες έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη με τέτοιο νομικό καθεστώς που τους επιτρέπει να λειτουργούν αφορολόγητα: η μεν Amazon με έδρα το Λουξεμβούργο, η δε Google με έδρα την Ιρλανδία. Ετσι η Amazon, που κάνει στην Αγγλία πωλήσεις 4 δισ. στερλινών, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή ως φόρο».
Διαβάστε τη συνέντευξη του Αντρέ Σιφρίν στα Νέα.

Έγραψαν

Η πραγματικότητα έχει, βέβαια, σήμερα επικυρώσει πανηγυρικά τις προβλέψεις του Σιφρίν πριν από μία και πλέον δεκαετία. Όσο για τον ελληνικό εκδοτικό κόσμο, άρχισε τα δύο τελευταία χρόνια να παίρνει εξαιτίας της κρίσης την κατιούσα, χωρίς να προλάβει να ζήσει τον μαζικό εφιάλτη τον οποίο περιγράφει ο Σιφρίν (οι βιβλιοπωλικές αλυσίδες έσβησαν εν τη γενέσει τους, οι προκαταβολές δεν υπήρξαν ποτέ και τα κέρδη δεν ήταν σε καμία περίπτωση εκθαμβωτικά).
Και ίσως, λόγω του περιορισμένου μεγέθους του, να μην κατορθώσει, ακόμα κι όταν θα έρθει η ανάκαμψη, να τον ζήσει ποτέ. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αξιόλογο και σημαντικό ... γλαφυρό και αιχμηρό, λάβρο και ξέχειλο από δίκαιη, αν και ήπια αγανάκτηση ... ευφυές, στοχαστικό και καλογραμμένο.
The Nation

Αδιάσειστα στοιχεία πως η επιμονή των μεγάλων εταιρειών για όλο και μεγαλύτερα κέρδη οδήγησε σε έναν επιχειρηματικό και πολιτιστικό παραλογισμό.
Business Week

Καλά βιβλία για όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες ή μόνο περισσότεροι αναγνώστες πάση θυσία; Ιδού το δίλημμα που μας θέτει η βιωματική μελέτη του Σιφρίν που προοιωνίζεται ένα διάλογο ερεθιστικό.
Νίκος Μπακουνάκης, Το Βήμα

Μια προειδοποίηση για την επέλαση των καπιταλιστικών ηθών στην αγορά του βιβλίου.
Βένα Γεωργακοπούλου, Ελευθεροτυπία

Αποκαλυπτικό, συνθέτει ζοφερές εικόνες για τα εκδοτικά μελλούμενα.
Κυριάκος Ντελόπουλος, Η Καθημερινή

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.