Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΠΑΙΔΙΚΑ
ISBN: 978-960-7872-86-9
σελίδες: 72
διαστάσεις: 18 x 21 εκ.
τιμή: €10,00   € 9,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Χάρτινο το καραβάκι
Η ιστορία του χαρτιού

Ένα μαγικό ταξίδι σε τόπους και εποχές που ακολουθεί τη διάδοση του χαρτιού από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Η Σοφία Ζαραμπούκα με κέφι και μαστοριά ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του χαρτιού. Προσκαλεί τα παιδιά να σαλπάρουν με το χάρτινο καραβάκι της στο χώρο και στο χρόνο, παρέα με διάσημα πρόσωπα της Ιστορίας. Οι μικροί αναγνώστες μυούνται έτσι στην ιστορία του πολιτισμού, συνδυάζουν την Ιστορία με τη Γεωγραφία, μαθαίνουν πώς αυτή η μαγική εφεύρεση, σε πείσμα της τεχνολογίας, ακόμη εξελίσσεται και μας γοητεύει.

Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μια θεατρική διασκευή που μπορεί να παιχτεί στο σπίτι ή στο σχολείο.

Ελάτε να ταξιδέψουμε!

Έγραψαν

Το βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα ενός νοσταλγικού ταξιδιού στον χρόνο. Πολύ περισσότερο, αφού στην ουσία είναι δύο βιβλία: το δεύτερο είναι η θεατρική διασκευή του πρώτου.
ΒήμαSCHIENCE
Διαβάστε εδώ την παρουσίαση της Ιωάννας Σουφλέρη.

 

Αναγνωρισμένη συγγραφέας και εικονογράφος, η Σοφία Ζαραμπούκα γοητεύτηκε από την ιστορία του χαρτιού και αποφάσισε να τη διηγηθεί στα παιδιά, μέσα από τον δικό της δίαυλο. Της αρέσει να παίρνει μια πραγματική ιστορία και να τη λέει με πιο διασκεδαστικό, πιο ψυχαγωγικό τρόπο, με λόγια και εικόνες. Φέρνει ένα περίπλοκο θέμα στα μέτρα των παιδιών. Δεν έχει διδακτικό ύφος. Δοκιμάζει –και πετυχαίνει– ένα διαφορετικό ανέβασμα σαν άλλος σκηνοθέτης. Με το δικό της ύφος και με δουλεμένο τρόπο μετουσιώνει την πληροφορία σε γνώση και αποδεικνύει ότι όντως η γνώση είναι –πνευματική– δύναμη.
diastixo.gr
Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.