Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ISBN: 960-7872-26-6
σελίδες: 256
τιμή: €17,00   € 15,30 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ανταπόκριση από τη Ραμάλα
Μία Ισραηλινή δημοσιογράφος στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Μετάφραση: Λυδία Τρύφωνα - Εισαγωγή: Νικόλας Βουλέλης

Η ισραηλινή δημοσιογράφος Αμίρα Χας, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Χαάρετς, καταγράφει την καθημερινή ζωή στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε μια σειρά άρθρων της που δημοσιεύτηκαν από το 1997 ως το 2002. Εγκατεστημένη από το 1997 στη Ραμάλα (και νωρίτερα στη Γάζα), η Αμίρα Χας επέλεξε να ζήσει από κοντά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τις συμφωνίες του Όσλο και τη δεύτερη Ιντιφάντα. «Ήθελα να δω τι σημαίνει να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας, να ζεις με το φόβο ενός στρατιώτη. Ήθελα να μάθω πώς είναι να είσαι Ισραηλινός υπό ισραηλινή κατοχή». Η ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά της την ανέδειξε σε εμβληματική μορφή της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και της εξασφάλισε διεθνή αναγνώριση και αποδοχή.

«Λιτή ανάλυση, χωρίς φιοριτούρες, πλαισιωμένη από υποδειγματικές συνεντεύξεις και μία σπάνια αίσθηση της ιστορίας και της ηθικής».

Mark Mazower, New Statesman

Η Αμίρα Χας, κόρη επιζώντων του Ολοκαυτώματος, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1956 και σπούδασε Ιστορία στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ. Για την ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά της τιμήθηκε το 2003 από την UNESCO με το Παγκόσμιο Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου.

 

Έγραψαν

Η ανταπόκριση από τη Ραμάλα είναι υλικό από την πρώτη γραμμή. Η δύναμή του πηγάζει από τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που καταγράφει
Iain Finlayson, The Times Weekend Review

 

...Με τις θαρραλέες ανταποκρίσεις της από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, η Αμίρα Χας, δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετς, συμβάλλει στην κατανόηση της ζωής των Παλαιστινίων υπό την ισραηλινή κατοχή. Ενημερώνοντας το ισραηλινό κοινό για την καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη, βοηθά να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για έναν ουσιαστικό διάλογο.
Ανακοίνωση Τύπου
για την απονομή του νεοσύστατου Βραβείου Άννα Λιντ στην Αμίρα Χας, το 2004.

 

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.