Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 978-960-7872-82-1
σελίδες: 160
διαστάσεις: 17 x 21 εκ.
τιμή: €14,40   € 12,96 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Οι λέξεις και το χρήμα

μετάφραση: Άρης Λασκαράτος

Η συγκέντρωση της εκδοτικής παραγωγής σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το τοπίο των μίντια που αλλάζει ραγδαία, η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: αυτά είναι τα νέα δεδομένα. Η παλιά ισορροπία μεταξύ των λέξεων, δηλαδή του πολιτισμού, και του χρήματος, δηλαδή του κέρδους, έχει χαθεί.
Σ' αυτό το βιβλίο ο Αντρέ Σιφρίν μιλάει για τον κατακλυσμό των βιβλιοπωλείων από μπεστ σέλερ και την συνακόλουθη μείωση των ποιοτικών βιβλίων, την κρίση των εφημερίδων, την επέλαση των μπλοκμπάστερ στον κινηματογράφο, τη διαμόρφωση μονοπωλίων στο Ίντερνετ.
Χωρίς να φοβάται να θίξει συμφέροντα ο Σιφρίν καταγράφει με ρεαλισμό την υπάρχουσα κατάσταση, στηλιτεύει την παρακμή, ανιχνεύει τις αιτίες του προβλήματος και διατυπώνει προτάσεις για το μέλλον, θεωρώντας αδιαπραγμάτευτη την πολυφωνία και την ανεξαρτησία στον πολιτισμό.

Έγραψαν

(...) Ένας από τους θρύλους του ανεξάρτητου εκδοτικού χώρου, ο 75χρονος σήμερα Αντρέ Σιφρίν σε όλη του τη μακρά πορεία κατάφερε να αντισταθεί στο πνεύμα της αγοράς που κυριαρχεί πλέον στον κόσμο του Βιβλίου και των Μέσων Ενημέρωσης.
Τα Νέα, 13/08/2011
Διαβάστε το δημοσίευμα των Νέων σε μορφή pdf.

(...) Σχετικά με τα προβλήματα του τύπου, αυτά «δεν προέκυψαν σε μια νύχτα και δεν οφείλονται αποκλειστικά στον ανταγωνισμό του Ιντερνετ» ισχυρίζεται ο Σίφριν. Απ' τη μεριά του «υποπτεύεται» πως η κρίση των αμερικανικών εφημερίδων σχετίζεται και με τον τρόπο που κάλυψαν τον πόλεμο του Ιράκ, από την ανικανότητά τους να προβλέψουν τη σημερινή οικονομική κρίση κι από την αδυναμία τους να πείσουν τους νέους ότι ενδιαφέρονται πραγματικά να καλύψουν θέματα που καθορίζουν τις ζωές τους. (...)
Ελευθεροτυπία, 29/05/2011
Διαβάστε ολόκληρη την προδημοσίευση στην Ελευθεροτυπία.

(...) Το πιο σπουδαίο όμως του βιβλίου και αρκετά αισιόδοξο είναι οι προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και εν τέλει οι διαφορετικές δράσεις που δεν θα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, αλλά θα αντιμετωπίζουν με έναν πιο αγνό τρόπο των χώρο των λέξεων και του πολιτισμού.
humantrafffic.wordpress.com
Διαβάστε ολόκληρη την κριτική.

Ένα αριστουργηματικά γραμμένο βιβλίο, που προκαλεί τη σκέψη και πυροδοτεί έναν αναγκαίο διάλογο ανάμεσα σε όσους εμπλέκονται στα media και στις εκδόσεις.
Library Journal

Ο πολιτισμός είναι πολύ σημαντικός για να τον εμπιστευτούμε στους νόμους της αγοράς, αυτή είναι η ιδεολογική οπτική του Σιφρίν.
The Guardian

Ένας ειδικός στα εκδοτικά πράγματα αναλύει την κρίση στα media και αξιολογεί τις εναλλακτικές λύσεις.
Amazon

Ο Αντρέ Σιφρίν είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αντίστασης στις μεγάλες εταιρείες, στο όνομα της ελευθερίας
και του πλουραλισμού της σκέψης.
Il Messaggero

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.