Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΥΓΕΙΑ
ISBN: 978-960-7872-66-1
σελίδες: 408
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €21,80   € 19,62 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Η αρρώστια προσπαθεί να με γιατρέψει

Μετάφραση: Ναυσικά Χαραλαμπίδου

«Οι δυσκολίες με γονάτισαν», «κάτι μου βρομάει», «αυτό δεν μπορώ να το καταπιώ», «σφίγγω τα δόντια», «μου κόβεται η ανάσα»: εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που δείχνουν πώς αποτυπώνεται στη γλώσσα μας η βαθύτερη σύνδεση των συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουμε με τα όργανα του σώματος και τις λειτουργίες τους.

Ο γιατρός Φιλίπ Ντρανσάρ, με 30χρονη εμπειρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία εκατοντάδων ασθενών, διερευνά την ψυχοσυναισθηματική διάσταση της αρρώστιας και συμπεραίνει ότι χρησιμοποιούμε τη λειτουργία ενός οργάνου για να εκφράσουμε τις δυσκολίες ή τη δυσφορία μας, ότι καταλήγουμε να υποφέρουμε σωματικά από έναν ψυχικό πόνο. Υποστηρίζει ότι η ασθένεια εμπεριέχει το σπέρμα της θεραπείας της, ότι μέσω του σώματος και του πόνου προσπαθεί να μας απελευθερώσει από το συναίσθημα που την προκάλεσε.

Τι κρύβεται, λοιπόν, πίσω από κάθε αρρώστια;

Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με συγκεκριμένα κλινικά παραδείγματα και ξεχωριστά κεφάλαια για κάθε σύστημα του οργανισμού, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για να κατανοήσουμε τι προσπαθεί να εκφράσει το σώμα μας μέσω της ασθένειας -πρώτο σημαντικό βήμα για τη θεραπεία- και πώς μπορεί η αρρώστια, από εχθρός, να γίνει διάλογος με τον εαυτό μας.

Διαβάστε το κεφάλαιο για τις αλλεργίες, τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτές και πώς μπορούμε να τις αποκωδικοποιήσουμε.

 

Σχόλια
 
1. Μάτα Ρόζη είπε ... ανέβηκε: 2010-10-26

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που με βοήθησε να βρώ απαντήσεις σε πολλά θέματα. Με εξαιρετική μετάφραση, χωρίς δογματισμούς και στερεότυπα, η προσέγγιση του συγγραφέα σε βοηθά να δεις με άλλο βλέμμα πολλές καταστάσεις. Είναι ένα βιβλίο στο οποίο επανέρχομαι πολύ συχνά αναζητώντας ενδεχόμενα και βρίσκοντας απαντήσεις. Επίσης πολύ χρήσιμο για δώρο. Σε όσους το πρόσφερα με ευγνωμονούν. Μάτα Ρόζη


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.