Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-54-8
σελίδες: 312
Εξαντλημένο
τιμή: €18,00   € 16,20 (με ΦΠΑ)
Το χαμάμ

Μετά τη νουβέλα ...Και στα Ταταύλα Χιόνι που εισέπραξε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και μεταφράστηκε επίσης στην γερμανική και τουρκική γλώσσα, ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Βαλασιάδης επανέρχεται στα ελληνικά γράμματα, με το μυθιστόρημα Το Χαμάμ. Με αφηγηματική άνεση, αυτοσαρκαστικό χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση, ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη στην πατρώα γη, την Πόλη, όπου το χαμάμ, αποτελεί τον κατ' εξοχήν τόπο επικοινωνίας των συνανθρώπων του. Χαρακτήρες και στιγμιότυπα καθημερινής ζωής «τρέχουν» σε ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης – για να αναδείξουν το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής τόσο στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε και την εφηβεία του ο ήρωας, όσο και στη Γερμανία όπου αναγκάστηκε στη συνέχεια να μεταναστεύσει.

Ο Γιώργος Βαλασιάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο. Μετά την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στον τούρκικο στρατό, μετανάστευσε στη Γερμανία όπου αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φραγκφούρτης. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ακαδημία Διεθνούς Εμπορίου του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρτης.

Την γνωριμία μας με τον Γιώργο Βαλασιάδη οφείλουμε εν πολλοίς στις παραινέσεις του Πέτρου Μάρκαρη που υποδέχτηκε με θερμή κριτική τα πρώτα του χειρόγραφα.

Εξαντλημένο

 

Διαβάστε

Μες της Πόλης τα Χαμάμ

Ενα βιβλίο σαν γλυκό του κουταλιού με γεύση πικραμύγδαλου. Γραφή αδρή και φινετσάτη, ευαίσθητη και χιουμοριστική, με βασικό ήρωα έναν πιτσιρίκο και στη συνέχεια έφηβο, στην Κωνσταντινούπολη του '40 και του '50. Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Βαλασιάδη στον Γιώργο Βιδάλη, Ελευθεροτυπία.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.