Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΙΣΤΟΡΙΑ
ISBN: 978-618-5048-07-5
σελίδες: 192
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €14,00   € 12,60 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ιστορία της παγκοσμιοποίησης

Μετάφραση Θάλεια Σπανού
Επιστημονική επιμέλεια Τζελίνα Χαρλαύτη

Η παγκοσμιοποίηση, πολυσυζητημένη και για πολλούς αμφιλεγόμενη έννοια, είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε πλανητικής εμβέλειας αλληλεπιδράσεις και δομές. Δεν πρόκειται όμως για μια αυτόνομη διαδικασία, ένα ασυγκράτητο ιστορικό κίνημα ή μια επιτακτική πολιτική αναγκαιότητα: ο όρος αναφέρεται στην εξελικτική πορεία μιας σειράς διαδικασιών, οι οποίες δεν προχωρούν με την ίδια ταχύτητα, ούτε υποχρεωτικά προς την ίδια κατεύθυνση, και δεν επηρεάζουν όλες τις χώρες το ίδιο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι παγκόσμιες διασυνδέσεις σφυρηλατούνται, συντηρούνται, αναμορφώνονται και καταστρέφονται από κράτη, εταιρείες, ομάδες και άτομα με μια μεγάλη γκάμα οραμάτων και στρατηγικών. Γίνονται αντικείμενο σύγκρουσης συμφερόντων και πολιτικών σχεδιασμών, εξισορροπούν διαφορές αλλά και δημιουργούν άλλες.

Οι συγγραφείς, επιστρατεύοντας πολυάριθμα παραδείγματα, καταγράφουν την ιστορία της παγκοσμιοποίησης με την πεποίθηση πως η μελέτη του φαινομένου μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, αφού αγγίζει κάθε τομέα της ζωής: την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό.


Έγραψαν

Ένα μικρό αριστούργημα.
Berliner Zeitung

Η ανεκτίμητη αρετή τού βιβλίου είναι ότι πήρε μια αμφιλεγόμενη τετριμμένη λέξη και της έδωσε μια σοβαρή ιστορική διάσταση.
Die Zeit

Αποτελεί μια πειστική ιστορική εισαγωγή σε μια επίμαχη και σημαντική έννοια.
Publishers Weekly

Ένα συναρπαστικό και βατό ανάγνωσμα για την εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης. Οι συγγραφείς γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς και στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.
getAbstract

Οι μελετητές της παγκόσμιας ιστορίας θα κερδίσουν πολλά απ' αυτήν τη νηφάλια, απλογραμμένη ανάλυση της παγκοσμιοποίησης.
The Historian

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.