Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ISBN: 978-960-7872-07-4
σελίδες: 216
τιμή: €17,00   € 15,30 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ι ΤΣΙΝΓΚ

Μετάφραση: Άρης Λασκαράτος

Το Ι Τσινγκ, ένα από τα κλασικά έργα της κινεζικής φιλοσοφίας, πρωτοεμφανίστηκε στην αυλή της αυτοκρατορικής Κίνας πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια ως μαντική τέχνη, προσφέροντας ενδείξεις για μια διαισθητική ερμηνεία της πορείας των αλλαγών της ζωής. Βασισμένο στην κοσμολογία του Γιν και του Γιανγκ, μια διπολική θεώρηση του σύμπαντος που στη Δύση αναγνωρίζουμε ως δυαδικό σύστημα (με εφαρμογή στην ψηφιακή τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών), το Ι Τσινγκ εξακολουθεί να γοητεύει εκατομμύρια ανθρώπους σ'ολόκληρο τον κόσμο.

Στη νέα αυτή μετάφραση, ο φυσικός Kerson Huang και η ποιήτρια Rosemary Huang, παραμερίζοντας στρεβλώσεις και δογματισμούς πολλών αιώνων, μας παρουσιάζουν τα εξάγραμμα και την ερμηνεία τους με σαφή και κατανοητό τρόπο, αποκωδικοποιούν τις πολυάριθμες ιστορικές αφηγήσεις που αποτελούσαν πρωταρχικό στοιχείο των χρησμών του Ι Τσινγκ και μας αποκαλύπτουν την ποιητική διάσταση του αρχαίου κειμένου.

Ο Kerson Huang, καθηγητής μοριακής φυσικής στο φημισμένο πανεπιστήμιο M.I.T. των ΗΠΑ, γνωρίζει το Ι Τσινγκ από τα παιδικά του χρόνια στην Κίνα. Με μια μοναδική ικανότητα να γεφυρώνει τους πολιτισμούς Ανατολής και Δύσης, μας προσφέρει τη συναρπαστική εμπειρία ενός επιστήμονα που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής.

Συμβουλευτείτε το Ι ΤΣΙΝΓΚ www.iching.gr

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.