Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ISBN: 978-618-5048-20-4
σελίδες: 176
διαστάσεις: 13 x 20,5 εκ.
τιμή: € 13,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Rebetika
Songs from the Old Greek Underworld

Listen to the songs of the book
https://youtu.be/4VZb2dIntpE

Ένα βιβλίο για το σπουδαίο ρεμπέτικο τραγούδι και για την παρακαταθήκη του στην ελληνική κοινωνία και στον σύγχρονο πολιτισμό μας.

Το βιβλίο –το πρώτο που κυκλοφόρησε στα αγγλικά, λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας και τώρα επανεκδίδεται– περιλαμβάνει κείμενα κορυφαίων προσωπικοτήτων και μελετητών: ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο Μάρκος Δραγούμης, ο Τεντ Πετρίδης και ο Σάκης Παπαδημητρίου. Καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων γύρω από τα ρεμπέτικα: την προέλευσή τους και την ιστορική εξέλιξη, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών και των δημιουργών, την ιδιαίτερη μουσική, τους χορούς –το ζεϊμπέκικο, το χασάπικο κ.ά.–, και τέλος τα συγκρίνει με τα αμερικανικά μπλουζ. Συμπεριλαμβάνονται επιπλέον οι στίχοι 54 τραγουδιών, στα ελληνικά και στα αγγλικά, 8 μουσικές παρτιτούρες και γλωσσάρι, ενώ τα συνοδευτικά σχέδια είναι του Χρόνη Μπότσογλου.

Η μουσική, οι στίχοι και ο χορός που συναπαρτίζουν το Ρεμπέτικο Τραγούδι είναι ο δυνατός κρίκος στην αλυσίδα του πολιτισμού μας: συνέχισε τη βυζαντινή και δημοτική παράδοση, ανέδειξε τον Ζορμπά, καθιέρωσε το μπουζούκι, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της νεότερης δημιουργίας, ταυτίστηκε με τις περιπέτειες του ελληνισμού στον πολυτάραχο 20ό αιώνα, εξαπλώθηκε και αγαπήθηκε από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Η ξενόγλωσση σειρά των εκδόσεων Αιώρα "Read the modern Greek classics" επεκτείνεται και εμπλουτίζεται. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακούστε τα τραγούδια του βιβλίου:

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.