Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-59-3
σελίδες: 544
τιμή: €20,00   € 18,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ο Αριστοτέλης και τα Ελευσίνια Μυστήρια

Μετάφραση: Στέλλα Κωνσταντινέα

Χειμώνας του 330-329 π.Χ. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης με το μαθητή του Στέφανο ερευνούν μια διάρρηξη μετά φόνου στο σπίτι ενός από τους Αθηναίους γείτονές του. Από τη στιγμή που ο Στέφανος ανακοινώνει την απόφασή του να αποκαλύψει τον ένοχο, του συμβαίνουν διάφορα δεινά, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το γάμο του. Πτώματα συσσωρεύονται κι όλοι αναρωτιούνται ποιο θα είναι το επόμενο θύμα. Ο Στέφανος παντρεύεται τη Φιλομήλα, η οποία κατάγεται από την Ελευσίνα, τόπο τέλεσης των ομώνυμων μυστηρίων. Ο Στέφανος, η Φιλομήλα και ο Αριστοτέλης αποφασίζουν να μυηθούν. Στη διάρκεια της μύησής τους, ανακαλύπτουν ότι η Ελευσίνα κρύβει πολλά μυστικά. Η αποκάλυψη της αλήθειας θα γίνει τη νύχτα του μυστικιστικού εορτασμού.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, με στοιχεία καλοδομημένου θρίλερ, που προσφέρει στον αναγνώστη συναρπαστικές πληροφορίες για τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα συμπόσια στην αρχαία Αθήνα, την καθημερινή ζωή των Ελλήνων πριν από 2.300 χρόνια, αλλά και για τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου.

«Η Ντούντι ζωντανεύει την αρχαία Αθήνα με μαεστρία και έμπνευση».

Publishers Weekly,

Η Μάργκαρετ Ντούντι γεννήθηκε στον Καναδά όπου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στα Πανεπιστήμια Berkeley, Columbia, Princeton, Stanford. Έχει γράψει πολλά ακαδημαϊκά βιβλία και επιστημονικά άρθρα, αλλά έγινε γνωστή για τα ιστορικά μυθιστορήματα περιπέτειας της σειράς «Ο Αριστοτέλης ντετέκτιβ».

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.