Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 960-7872-23-1
σελίδες: 312
τιμή: €17,50   € 15,75 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ο ανυποψίαστος ανθρωπολόγος

Μετάφραση: Γιώργος Σεφερλής

Μία συναρπαστική εισαγωγή στην αληθινή ζωή ενός κοινωνικού ανθρωπολόγου και ταυτόχρονα μία ανεπάντεχη γνωριμία με τα πολλά πρόσωπα της Αφρικής. Η αντισυμβατική αφήγηση του Nigel Barley, στην οποία εξιστορεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις περιπέτειές του στην χώρα των Ντοουάγιο στο βόρειο Καμερούν, θίγει εύστοχα και με χιούμορ πολλά καίρια ζητήματα της ανθρωπολογίας.

Ο βρετανός ανθρωπολόγος και συγγραφέας Nigel Barley γεννήθηκε το 1947 στο Kingston-on-Thames. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Βρετανικό Μουσείο, όπου διατέλεσε έφορος στο τμήμα Εθνογραφίας.

Έγραψαν

Η γραφή του [Νάιτζελ Μπάρλυ] συνδυάζει την ειλικρίνεια και την αμεσότητα των αφηγήσεων των πρώτων εξερευνητών με μία χιουμοριστική αίσθηση του παραλόγου.
Encounter

Το βιβλίο είναι γραμμένο με ξέφρενο χιούμορ, πράγμα που κάνει την ανάγνωσή του ιδιαίτερα απολαυστική.
Μπάμπης Δερμιτζάκης, blogger

 

Σχόλια
 
1. Dimitris είπε ... ανέβηκε: 2010-11-01

Ένα σφιχτοδεμένο βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στην ανθρωπολογία πεδίου και το διήγημα, επιτυγχάνοντας άριστα και στα δύο, αλλά ταυτόχρονα και μια απότομη προσγείωση πολλών προκαταλήψεών μας γύρω από τους "ευγενείς άγριους". Από τα λίγα βιβλία που το βρετανικό χιούμορ δεν χάνεται στη μετάφραση.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.