Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-53-1
σελίδες: 448
τιμή: €20,00   € 18,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Αμερική '62, de profundis

Οκτώβριος του '62, μια εποχή που ριζοσπαστικά κοινωνικο-πολιτικά κινήματα βρίσκονται σε έξαρση και η πυραυλική κρίση της Κούβας απειλεί να μετατρέψει τον πλανήτη σε ολοκαύτωμα. Με έναυσμα το καταλυτικό αυτό γεγονός αλλά και με αποκαλυπτική ειλικρίνεια, ο ήρωας, ένας νεαρός Κύπριος δημοσιογράφος και συγγραφέας που βρίσκεται με υποτροφία στις ΗΠΑ και συγκατοικεί αναγκαστικά με τον Τούρκο συμφοιτητή του Μεχμέτ, μιλάει για τις εμπειρίες του στο Νέο Κόσμο. Τα περισσότερα από τα περιστατικά και τα πρόσωπα που αναφέρονται στο μυθιστόρημα είναι πραγματικά, προσθέτοντας στην δεινότητα του συγγραφέα και την αμεσότητα του βιώματος.

Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1935 στην Αμμόχωστο, σπούδασε στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και εργάστηκε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κύπρου. Έχει γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά και ποίηση. Πεζά και ποιητικά του έργα έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Θεατρικά του ανέβηκαν στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε άλλες χώρες και εμφανίστηκαν στην τηλεόραση.

Για τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του έχει τιμηθεί με τέσσερα Κρατικά βραβεία από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το 2007 του απονεμήθηκε το Αριστείο Γραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης έχει τιμηθεί και με άλλες ειδικότερες διακρίσεις.

Ζει στη Λευκωσία.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.