Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-84-5
σελίδες: 288
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €16,50   € 14,85 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Τρίτη πράξη
Από τη λάμψη του Χόλιγουντ στο όνειρο της Σκιάθου

Μετάφραση: Στέλλα Κωνσταντινέα

Εκείνος ηθοποιός με χαρακτηριστικούς ρόλους δίπλα σε σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, εκείνη βραβευμένη ενδυματολόγος και παραγωγός. Ο Ρίτσαρντ και η Άνθεα, ένα επιτυχημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ, αποφασίζουν να ζήσουν την «τρίτη πράξη» της ζωής τους εκπληρώνοντας τα παραγκωνισμένα όνειρά τους. Έτσι πουλάνε το σπίτι τους στο Λος Άντζελες και μαζί με τον σκύλο τους Γκουίντο και 22 κούτες ξεκινούν να βρουν τον Παράδεισο.
Πρώτη στάση η Σκιάθος, όπου αυτοί οι δύο χολιγουντιανοί τύποι έρχονται αντιμέτωποι με τον κυκεώνα της ελληνικής γραφειοκρατίας, την ιδιότυπη αίσθηση του χρόνου στην Ελλάδα, αλλά και... την κατσίκα του γείτονα που μασουλάει τις τριανταφυλλιές τους. Και στον αντίποδα, η αθωότητα και η γενναιοδωρία των κατοίκων του νησιού.
Η θεατρική και άμεση αφήγηση του Ρίτσαρντ Ρομάνους, γεμάτη χιού μορ και ευαισθησία, συνθέτει ένα γοητευτικό ταξίδι αλλά και μία εσωτερική περιπλάνηση, καθώς ο ίδιος και η Άνθεα ξαναβρίσκουν κομμάτια του εαυτού τους που είχαν χάσει στους φρενήρεις ρυθμούς του Χόλιγουντ. Ταυτόχρονα η φρέσκια ματιά τους πάνω στην Ελλάδα και τους Έλληνες μας προσφέρει μία ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε την αξία του τόπου μας σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή.

Έγραψαν

Εννέα χρόνια μετά τη στιγμή που άρχισε το όνειρο της Σκιάθου, ο Ρομάνους μιλάει στην «Κ» για την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος, τους Σκιαθίτες, το νέο του μυθιστόρημα, αλλά και ένα βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη και τους Ελληνες.
Η συνέχεια της συνέντευξης εδώ.
Η Καθημερινή, 11/-9/2011

Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους παρουσιάζει την «Τρίτη πράξη» που μόλις κυκλοφόρησε από την «Αιώρα» σε δύο εκδόσεις, στ' αγγλικά («ACT ΙΙΙ») και στα ελληνικά (μετ. Στ. Κωνσταντινέα), ξεδιπλώνοντας το χρονικό της μετεγκατάστασής τους στη γενέτειρα του Παπαδιαμάντη, με όλες του τις εκπλήξεις της κι όλες του τις ανατροπές.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια...
Ελευθεροτυπία, 04/09/2011

"Αν δεν είχαμε βρει τη Σκιάθο, θα ήμασταν ακόμη κάπου εκεί έξω, αναζητώντας τη Σκιάθο. Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ κανείς δεν θέλει τίποτα παραπάνω από αυτά που χρειάζεται."
Διαβάστε τη συνέντευξη του Ρίτσαρντ Ρομάνους.
People, 18/08/2011

"Το Χόλιγουντ δεν είναι μόνο λάμψη και μεγαλεία. Όπως κάθε ηθοποιός, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αποχωρήσεις από τη σκηνή, προτού οι θεατές σταματήσουν να χειροκροτούν. Το Χόλιγουντ δεν έχει την απλότητα, την αθωότητα, την αυθεντικότητα, την ψυχή... ούτε τη θάλασσα! Η Σκιάθος είναι το πιο πολιτισμένο μέρος όπου έζησα ποτέ."
Η πρώτη συνέντευξη του Ρίτσαρντ Ρομάνους.
Πρώτο Θέμα, 17/07/2011

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.