Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-71-5
σελίδες: 320
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €17,90   € 8,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ο Αετός της Αυτοκρατορίας

μετάφραση: Στέλλα Κωνσταντινέα

2ος μ.Χ. Αιώνας: η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επεκτείνεται στη Γηραιά Αλβιόνα, οι λεγεώνες της πολεμούν με τις ντόπιες φυλές των Κελτών στο Νότο και των Πικτών στο Βορρά, τα νέα ήθη συγκρούονται με τα παλιά. Η 9η λεγεώνα, η οποία προέλασε πέρα από το εμβληματικό Τείχος του Αδριανού στις ομίχλες της Σκοτίας, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Τέσσερις χιλιάδες άντρες χάθηκαν και ο θηρεός τους ατιμάστηκε στα χέρια των εχθρών. Ο νεαρός στρατιώτης Μάρκος για να ανακαλύψει τι απέγινε ο πατέρας του, που ήταν επικεφαλής της λεγεώνας, ξεκινάει προς το άγνωστο, σε μια αποστολή τόσο επικίνδυνη ώστε κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει. Μεταμφιεσμένος σαν Έλληνας γιατρός ταξιδεύει στα σκοτεινά μονοπάτια της Αγγλίας και της Σκοτίας με τη συνοδεία του πιστού φίλου του Έσκα.

Η Ρόζμαρι Σάτκλιφ ζωντανεύει αριστοτεχνικά την εποχή της στρατιωτικής ακμής της Ρώμης σε μια συναρπαστική αφήγηση. Ο Αετός της Αυτοκρατορίας θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Έγραψαν

Σπάνιος συνδυασμός καταιγιστικής δράσης και ποιητικού συμβολισμού. Ιστορικά αυθεντικό με δεξιοτεχνική πλοκή και γλαφυρούς χαρακτήρες.
Booklist

Δεκαετίες αργότερα, στ' αυτιά μου ακούω ακόμη τον ήχο από τις πανοπλίες στη μάχη και στον κουρασμένο βηματισμό των λεγεωνάριων.
The Independent

Πρόκειται για μια μεγαλοφυή συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων.
The Guardian

 

 

Σχόλια
 
1. ανώνυμος είπε ... ανέβηκε: 2011-03-18

απίθανη περιπέτεια, τρομεροί χαρακτήρες, φανταστικες περιγραφες


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.