Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-7872-48-7
σελίδες: 328
τιμή: €18,00   € 16,20 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Γεννήθηκα Σκλάβα
Επεισόδια από τη ζωή μιας σκλάβας γραμμένα από την ίδια

Μετάφραση: Στέλλα Κωνσταντινέα - Επίμετρο: Αθηνά Αθανασίου

Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που γεννήθηκε σκλάβα στις ΗΠΑ, την εποχή που η Δουλεία ήταν νόμιμη, και ο αγώνας της για την ελευθερία. Η Χάριετ Τζέικομπς, σε ηλικία 27 χρονών, κατάφερε να δραπετεύσει από τους «ιδιοκτήτες» της και, αφού έμεινε κρυμμένη επί εφτά χρόνια σε μια σοφίτα, διέσχισε την Αμερική για να φτάσει στις Ελεύθερες Πολιτείες του Βορρά, όπου αργότερα την ακολούθησαν τα δύο παιδιά της. Η αυτοβιογραφία της κυκλοφόρησε το 1861 με το ψευδώνυμο Λίντα Μπρεντ.

Η Χάριετ Τζέικομπς (1813-1897) γεννήθηκε σκλάβα στην Βόρεια Καρολίνα. Αφού κατέκτησε την ελευθερία της, συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της Δουλείας. Στη διάρκεια του Εμφυλίου επέστρεψε στο Νότο για να συνδράμει τους φυγάδες σκλάβους.

«Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Αφροαμερικανικής βιβλιογραφίας. Η αφήγηση της Τζέικομπς, άμεση και καθηλωτική, ... καταγράφει, με πολλές και οδυνηρές λεπτομέρειες, τη σεξουαλική εκμετάλλευση που στοίχειωνε καθημερινά τη ζωή της...»

New York Times Litterary Supplement

«Το βιβλίο της Τζέικομπς -γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στις μαύρες γυναίκες και τις λευκές, τις σκλάβες και τις ελεύθερες, τις πλούσιες και τις φτωχές, τις «καλές» και τις «κακές»- αποτελεί μία πρώιμη απόπειρα για τη δημιουργία μιας γυναικείας αδελφότητας στις ΗΠΑ».

The Nation

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.