Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ISBN: 978-618-5048-50-1
σελίδες: 184
διαστάσεις: 14.5 x 20.5 εκ.
τιμή: €12,80   € 11,52 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Σιωπή
η δύναμη της εσωτερικής ησυχίας σ' έναν κόσμο γεμάτο θορύβους

Μετάφραση Άννα Μαθοπούλου, Δημήτρης Κωτσιόπουλος

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας την ευτυχία, ενώ ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος θαύματα. Και μόνο που είμαστε ζωντανοί και περπατάμε στη Γη είναι ένα πραγματικό θαύμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε λες και υπάρχει κάποιο καλύτερο μέρος που πρέπει να φτάσουμε. Η ομορφιά είναι εδώ και μας καλεί κάθε μέρα, κάθε ώρα, αλλά σπάνια είμαστε σε θέση να ακούσουμε.

Η βασική συνθήκη για να καταφέρουμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς και να αποκριθούμε σε αυτό είναι η σιωπή. Εάν δεν υπάρχει σιωπή μέσα μας —αν το μυαλό μας, το σώμα μας, είναι γεμάτα θορύβους— τότε δεν μπορούμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς.

Ο Βιετναμέζος μοναχός και αναγνωρισμένος δάσκαλος Τικ Νιατ Χαν μας δείχνει πώς μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε τη γαλήνη ακόμα και μέσα στον πολύβουο κόσμο που ζούμε, χωρίς ατελείωτες ώρες διαλογισμού ή αυστηρές πρακτικές. Με συγκέντρωση στην αναπνοή και απλές τεχνικές για την καλλιέργεια της ενσυνείδησης, μας καθοδηγεί για να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε και τι πραγματικά θέλουμε, πώς να ζούμε στο παρόν, πώς να αναγνωρίζουμε την ομορφιά που μας περιβάλλει και να βρίσκουμε την αρμονία και την ευτυχία μέσα μας.

έγραψαν

Πώς ασκούμε την ενσυνείδηση; Οι οδηγίες του Χαν είναι προσιτές και συνοπτικές: «Σταματάς, αναπνέεις και αδειάζεις το μυαλό σου».
Publisher's Weekly

Στο νέο του βιβλίο, ο Τικ Νιατ Χαν εξηγεί πώς μπορούμε να βρούμε την εσωτερική σιωπή, ώστε να καταφέρουμε να
ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς. Μαθαίνουμε πού να εστι­ά­ζου­με την προσοχή μας, πώς να ακού­με βαθιά και πώς να είμαστε ήρεμοι.

Shambhala Sun

Ένα δυνατό έργο από έναν διορατικό δάσκαλο. Ο Τικ Νιατ Χαν για άλλη μια φορά δείχνει το φωτεινό του πνεύμα γράφοντας με εύγλωττη απλότητα.
Booklist

διαβάστε την εισαγωγή >>

Επιστρέφεις στον εαυτό σου
για να μπορείς να απολαμβάνεις
το εδώ και το τώρα, κάθε στιγμή.

Όλα τα θαύματα της ζωής είναι ήδη εδώ. Σε καλούν. Αν τα ακούσεις, θα μπορείς να σταματήσεις να τρέχεις. Αυτό που χρειάζεσαι, αυτό που όλοι μας χρειαζόμαστε, είναι σιωπή. Σταμάτα τον θόρυβο στο μυαλό σου ώστε να ακουστούν οι θαυμαστοί ήχοι της ζωής. Τότε θα αρχίσεις να ζεις τη ζωή σου αυθεντικά και σε βάθος.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.