Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-618-5048-85-3
σελίδες: 424
διαστάσεις: 14.5 x 20.5 εκ.
τιμή: €16,70   € 15,03 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Ερωτικές ιστορίες από χήρες Punjabi

Μετάφραση Λένα Ταχμαζίδου

Η νεαρή Νίκι ζει στο κοσμοπολίτικο δυτικό Λονδίνο και δουλεύει σε μια παμπ. Είναι κόρη Ινδών μεταναστών και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από την παραδοσιακή κοινότητα των Σιχ, επιλέγοντας έναν πιο ανεξάρτητο –βλέπε, δυτικό– τρόπο ζωής. Εγκαταλείπει τη Νομική και πιάνει δουλειά ως εισηγήτρια σ’ ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής που οργανώνει το πολιτιστικό κέντρο της ινδικής κοινότητας του Λονδίνου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε χήρες από το Παντζάμπ της Ινδίας. Πολύ γρήγορα η Νίκι διαπιστώνει ότι κάτω από τις μαντίλες των γυναικών κρύβεται μια αναβλύζουσα πηγή αναμνήσεων και φαντασιώσεων. Λαχταρώντας να απελευθερώσει αυτές τις σεμνές γυναίκες, τις βοηθάει να καταγράψουν τις ανείπωτες ιστορίες τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Σταδιακά το μάθημα μετατρέπεται σε αφήγηση σκανδαλιστικών ερωτικών ιστοριών. Ωστόσο, εντελώς απρόσμενα, οι αφηγήσεις των γυναικών αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του θανάτου μιας νέας γυναίκας και απειλούν να ξεσκεπάσουν ένα σκάνδαλο που πολλοί επιθυμούν να παραμείνει θαμμένο.

Έγραψαν

Ένα έξυπνο, ζωντανό και σέξι μυθιστόρημα για τους δεσμούς της κοινότητας, τη φιλία, τη ζωή των γυναικών κάθε ηλικίας... H Ανατολή συναντά τη Δύση.
goodreads

Ερωτικό, ρομαντικό και μυστηριώδες, το μυθιστόρημα της Μπάλι Κερ Τζάσουαλ, με όλες αυτές τις γυναίκες που αψηφούν την πατριαρχική δομή του κόσμου τους, είναι άκρως γοητευτικό.
Kirkus Reviews

Το βιβλίο, που διαδραματίζεται στην κοινότητα των Ινδών Σιχ του Λονδίνου, ισορροπεί ανάμεσα στον κοινωνικό σχολιασμό και στην ερωτική φαντασία, ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται ιστορίες με εγκλήματα τιμής και προσυμφωνημένους γάμους.
The Economist

Γοητευτικό και σπινθηροβόλο ανάγνωσμα.
Publishers Weekly

Ερωτικές ιστορίες από χήρες Punjabi (εκδ. Αιώρα) της νεαρής Μπάλι Κερ Τζάσουαλ από τη Σιγκαπούρη, στο οποίο διαβάζουμε αυτό που λέει ο τίτλος: εξομολογήσεις γυναικών σε ένα τμήμα δημιουργικής γραφής της ινδικής κοινότητας στο σημερινό Λονδίνο(!), οι οποίες κατορθώνουν να νικήσουν τη σιωπή και να σπάσουν ένα ηθικό φράγμα. Ενδιαφέρον και πολύ πρωτότυπο.
― Εφημερίδα Καθημερινή, Βιβλία για τις γιορτές του Άθω Δημουλά.

Τα πρόσωπα «μιλούν» και δεν σκιαγραφούνται απλώς. Το σπινθηροβόλο ύφος γραφής του βιβλίου το κάνει να ρέει και ο αναγνώστης να απολαμβάνει κάθε φράση.
― Η Μαρία Λιάκου γράφει για το μυθιστόρημα της Balli Kaur Jaswal στο Fractal.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.