Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ISBN: 978-618-5048-43-3
σελίδες: 216
διαστάσεις: 13 x 20,5 εκ.
τιμή: € 16,00 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Novel and Other Poems

Μετάφραση στα αγγλικά: Roderick Beaton
Εισαγωγή: Roderick Beaton
(δίγλωσση έκδοση)

Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη μεταφρασμένα στα αγγλικά από τον κορυφαίο νεοελληνιστή Roderick Beaton, εμπλουτίζουν πλέον τη σειρά των Εκδόσεων Αιώρα Modern Greek Classics. Οι ποιητικές συλλογές Μυθιστόρημα και Τρία κρυφά ποιήματα, καθώς και ποιήματα από τις συλλογές, Στροφή, Ημερολόγιο Καταστρώματος Β' και Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ' περιλαμβάνονται σε μια δίγλωσση έκδοση (αγγλικά-ελληνικά).

"Ο Σεφέρης, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο συγγραφέα, εκφράζει το δίλημμα που βιώνουν οι συμπατριώτες του τότε και τώρα: πώς να είσαι ταυτόχρονα Έλληνας και σύγχρονος άνθρωπος" σημειώνει ο Roderick Beaton για τον Σεφέρη, αλλά και για την ελληνική ταυτότητα, στην εισαγωγή του βιβλίου George Seferis, Novel and Other Poems.

Ο Roderick Beaton είναι καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Έδρα Κοραή και διευθυντής του κέντρου Νεοελληνικών σπουδών στο King's College London. Μεταξύ άλλων έχει γράψει μία βιογραφία του Σεφέρη με τίτλο Περιμένοντας τον Άγγελο, καθώς και το μυθιστόρημα Τα παιδιά της Αριάδνης. Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές από τα Νέα Ελληνικά. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: Ο πόλεμος του Μπάιρον και Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία.

Το έργο του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ειδικά για την έκδοση ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.