Αρχή>ΒΙΒΛΙΑ>ΤΕΧΝΗ
ISBN: 978-618-5048-02-0
σελίδες: 240
διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
τιμή: €15,00   € 13,50 (με ΦΠΑ)
Καλάθι αγορών (0 βιβλία)
Δημιουργικότητα στη ζωή και στην τέχνη
Η δύναμη του αυτοσχεδιασμού

Μετάφραση Ειρήνη Σίνου

Απελευθερωθείτε και δημιουργήστε!

Πώς πηγάζει από μέσα μας η έμπνευση και πώς μπορεί να την εμποδίσουν, να την εκτροχιάσουν ή να την επισκιάσουν τα αναπόφευκτα γεγονότα της ζωής; Και πώς τελικά απελευθερώνεται για να φτάσουμε στη δημιουργία – να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε, να γράψουμε ή να ζωγραφίσουμε με τη δική μας αυθεντική φωνή;

Το βιβλίο του μουσικού Στήβεν Ναχμάνοβιτς αποτελεί μια εξερεύνηση των εσωτερικών διαστάσεων του αυτοσχεδιασμού. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν και να ενισχύσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες. Σκοπός του είναι να μας μυήσει στην κατανόηση, στη χαρά, στην υπευθυνότητα και στη γαλήνη που προσφέρει η ανθρώπινη φαντασία όταν αξιοποιείται πλήρως.

«Ακριβώς επειδή το μέλλον είναι τόσο αβέβαιο», λέει ο Ναχμάνοβιτς, «η τέχνη σήμερα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Και,­­­ γι’ άλλη μια φορά, δεν εννοώ απλώς τέχνη αλλά ζωή γεμάτη τέχνη: γεμάτη παιχνίδι, σοβαρότητα, αλληλεξάρτηση, δομή, πληρότητα. Και καρδιά».

Έγραψαν

Αυτό το βιβλίο είναι σημαντικό όχι μόνο επειδή ξεψαχνίζει τη δημιουργική διαδικασία, αλλά και επειδή ο Ναχμάνοβιτς προσφέρει στον αναγνώστη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις δικές του δημιουργικές δυνατότητες και ικανότητες.
Harvard Educational Review

Ένα έξοχο εγχειρίδιο για οποιον­δήποτε επιδιώκει να δημιουργήσει, με οποιοδήποτε μέσο, σε οποιονδήποτε τομέα.
New Woman

Μακάρι το βιβλίο αυτό να βρει μια θέση σε κάθε σχολείο, γραφείο, νοσοκομείο και εργοστάσιο. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό και πολύ σπουδαίο ανάγνωσμα.
Yehudi Menuhin, βιολονίστας

Το καλύτερο βιβλίο για τον αυτοσχεδιασμό που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα.
Keith Jarrett, μουσικός

 

Σχόλια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια.


Γράψε ένα σχόλιο
Πρέπει να κάνετε login ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να στείλετε σχόλια.